شمای کلی یک منبع تغذیه سوئیچینگ به این صورت است که یک ولتاژ که میتواند بازه آن بین 85 الی 265 ولت باشد، وارد فیلتر میشود. سپس با استفاده از یکسو ساز، یکسو شده و به کمک ترنسفرماتور کاهنده یا افزاینده بودن ولتاژ مشخص میشود.
در مرحله بعد مجددا ولتاژ خروجی یکسو شده و ریفل آن گرفته میشود. در آخر تثبیت شده و به بار ارسال میگردد.
در بخشی از مدار یک حلقه فیدبک قرار گرفته است که از ولتاژ بخش خروجی نمونهبرداری کرده، آن را ایزوله و با استفاده از مدالاسیون پهنای پالس، میزان هدایت سوئیچ را مشخص میکند.
مزایای منابع تغذیه سوئیچینگ
- وزن پایین و سایز کوچک: ترانس بخشی از یک منبع تغذیه فونیکس است که تعیینکننده وزن آن است.
- راندمان بالا: راندمان منابع تغذیه سوئیچینگ بین %70 الی %90 است.
- کاهش حجم و سایز فیلترها: علت آن است که کلیدزنی در یک فرکانس بالا انجام میشود در نتیجه سایز فیلترها و ترانسفورماتورها کاهش پیدا میکند.
- ورودی با محدوده دینامیکی زیاد: ولتاژ ورودی میتواند بسیار تغییر کند ولی ولتاژ خروجی ثابت خواهد بود.
انواع توپولوژی یا ساختار در منابع تغذیه سوئیچینگ
برای منابع تغذیه سوئیچینگ میتوان دو ساختار یا توپولوژی در نظر گرفت. تفاوت این دو نوع توپولوژی در حضور یا عدم حضور ترانسفورماتور است.
1. توپولوژیهای غیرایزوله
باک یا کاهنده، بوست یا افزاینده، باک-بوست، کاک، سپیک
2. توپولوژیهای ایزوله
فلایبک که همان ورژن ترانسفورماتوری مبدل باک-بوست است، فوروارد که ورژن ترنسفورماتوری مبدل باک، نیم پل، تمام پل، پوش پل
نکات مهم حین انتخاب نوع توپولوژی
برای طراحی یک منبع تغذیه سوئیچینگ باید نوع توپولوژی مشخص شود. برای انتخاب نوع توپولوژی باید به چند نکته توجه کرد که در ادامه به مهمترین فاکتورها پرداخته شده است.
- هزینه
- حجم و وزن مبدل
- میزان گرمای تولید شده توسط مبدل
- منبع توان ورودی
- میزان نویز مدار بار
- تعداد ولتاژهای خروجی
- ایزولهسازی توسط ترنسفورماتور
خروجی متعدد در منابع تغذیه سوئیچینگ و Cross-regulation
برای طراحی برخی از منبع تغذیه فونیکس سوئیچینگ به وجود چندین بخش خروجی نیاز است. در صورت وجود این شرایط، برای مانیتورینگ ولتاژ خروجیها توسط تقویت کننده خطا معمولا از آرایش و ساختارهای متعددی استفاده میشود. یکی از این آرایشها استفاده از هسته مرکزی در سیمپیچها است.
در این ساختار سلفهای مختلف بر روی یک هسته مشترک پیچیده و متصل میشوند. با توجه به شرایط مذکور در صورت تغییر ولتاژ خروجی، شار هسته نیز تغییر میکند. این تغییرات روی تمام خروجیها اثر میگذارد و در نتیجه شبکه فیدبک که به یکی از خروجیها متصل است، این تغییرات را حس کرده و اثر آن را جبران میکند.
برای دریافت کاتالوگ منبع تغذیه های شرکت فونیکس کانتکت کلیک کنید. همچنین شما میتوانید درخواستهای فنی، نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را از طریق بخش نظرات با ما به اشتراک گذاشته یا با ما تماس بگیرید.