21 شهریور 1402

بررسی انواع ترمینال های برق صنعتی

ترمینال های برق انواع مختلفی دارند که هر کدام برای کاربردی خاص مناسب است. از ترمینال های برق برای اتصال کابل های برق به مدار ها و ماشین های الکتریکی استفاده می شود. تفاوت های عمده ای در میان انواع مدل های ترمینال برق وجود دارد که در این مقاله انواع مختلف ترمینال های صنعتی را به صورت دقیق مورد بررسی قرار خواهیم داد. با ما همراه باشید.

انواع ترمینال های صنعتی

ترمینال های پیچی: اتصال در این نوع ترمینال ها با استفاده از پیچ و مهره صورت می گیرد. نصب و استفاده از این ترمینال ها آسان بوده و امکان تعویض سریع آنها باعث شده برای اتصال کابل های برق در شرایط عادی گزینه بسیار خوبی به شمار آید.

این نوع ترمینال ها از انواع بسیار مهمی از ترمینال ای صنعتی بوده و برای اتصال کابل برق به تجهیزات و دستگاه های مختلف الکتریکی به کار می روند. اتصال در این ترمینال ها از نوع پیچ و مهره ای است. سیم ها در این ترمینال از طریق پیچ و مهره در جای خود محکم می شوند.

از ترمینال های پیچی برای اتصال کابل برق به تجهیزاتی مانند موتور ها، ژنراتور ها و دستگاه های الکترونیکی استفاده می شود. در این ترمینال ها کابل در راستای عمودی در محل اتصال قرار داده شده و توسط پیچ و مهره به محل اتصال محکم می شوند. . تعویض سیم و ترمینال در این مدل از ترمینال ها بسیار آسان است.

مزیت ترمینال های پیچی چیست؟

در این ترمینال ها پیچ و مهره قابل تنظیم هستند و برای کابل هایی با قطر های مختلف قابلیت استفاده دارند.

تعویض این ترمینال ها در صورت بروز مشکل راحت است.

ساختار ساده این ترمینال ها باعث شده تا قیمت پایین تری داشته باشند.

این ترمینال ها مزایای زیادی دارند اما در صورتی که درست از آنها استفاده نشود و اتصال به خوبی شکل نگیرد باعث ایجاد اختلال و ضعف در ولتاز ارسال شده به ماشین خواهد شد.
برای استفاده بهینه از ترمینال های پیچی باید به دقت از استاندارد های نصب صحیح پیروی کرد.
ترمینال فونیکس یکی از بهترین ترمینال های موجود در بازار است تکه به سادگی نصب میشود.

ترمینال های سریع

انواعی از ترمینال ها وجود دارند که اتصال در انها به وسیله اجزایی همچون کلیپس های ویژه صورت می گیرد. نصب این ترمینال ها بسیار آسان و سریع است و به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد.

ترمینال ای سریع جایگاه خوبی در میان ترمینال های صنعتی داشته و کاربرد های گسترده ای در صنعت و  سایر تجهیزات برقی دارند. با استفاده از این ترمینال ها کابل توسط یک کلیپس به محل اتصال محکم می شود.

نصب و استفاده از این ترمینال ها بسیار اسان است و به راحتی در فضا های محدود کار کنند. در مواردی که نیاز به تعویض سیم یا ترمینال وجود داشته باشد به راحتی کابل از آن جدا و کابل جدید متصل می شود.

شرکت توسعه صنعتی نصرماد به عنوان نمایندگی فونیکس در ایران همواره در تلاش است تا سوالات شما را در خصوص نحوه نصب ترمینال و یا دیگر تجهیزات صنعتی پاسخگو باشد.

برخی از مزایای ترمینال های سریع

نصب این ترمینال ها سریع و آسان است. نیاز به استفاده از پیچ و مهره نیست و به راحتی سیم در جی خود قرار گرفته و با رها کردن اهرم کلیپس محکم می شود.

در صورت بروز مشکل تعویض سیم ها به سرعت و دقت قابل انجام است.

این ترمینال ها در فضا های محدود تابلو ها یا کابینت های برق به خوبی نصب می شوند.

از موارد منفی ترمینال های سریع می توان مقاومت پایین اتصال در برابر ضربه و لرزش نام برد. برای استفاده از این ترمینال ها حتما باید از استاندارد ها پیروی شود. توجه داشته باشید که کابل هایی که از طریق این ترمینال ها قابل اتصال هستند محدودیت قطر دارند.

ترمینال های برشی

ترمینال های برشی در واقع ترمینال هایی صنعتی هستند که اتصال کابل های برق به دستگاه ها وتجهیزات برقی توسط آنها انجام می شود. در این روش کابل با استفاده از لوله های برشی به محل اتصال محکم می شود.

عملکرد خوب این ترمینال به همراه پایداری و قابلیت اتصال کابل هایی با قطر های مختلف باعث شده این ترمینال ها به طور گسترده در ماشین آلات و صنایع به کار روند. این ترمینال ها اتصال هایی با قابلیت بالا و اطمینان کمناسب ایجاد می کنند. در شرایط سخت و خشن محیطی نیز این ترمینال ها عملکرد خوبی دارند و از گزینه های اصلی هستند.

توان و عملکرد ترمینال های برشی بالا است از این رو به خوبی برای اتصال های فشار قوی و توان بالا به کار می روند.  در صنایعی مانند پتروشیمی و نفت، معادن و کارخانجات بزرگ به طور گسترده از ترمینال های برشی استفاده می شود.

ساختار ساده این ترمینال به همراه قابلیت استفاده دستی باعث شده برای کابل هایی با قطر های مختلف استفاده شود. از دیگر قابلیت های ترمینال های برشی می توان به نصب آسان و سریع، قابلیت استفاده در محیط های خشن و تعویض سریع و امکان استفاده در فضا محدود اشاره کرد.

ترمینال های لحیمی: اتصال در ترمینال لحیمی با لحیم کاری محل اتصال محکم می شود. کابل های برق را می توان به صورت دائمی با پایداری بالا از این طریق با ماشین الات متصل کرد از این رو مورد استفاده فراوانی دارد.

در این نوع ترمینال ها کابل با استفاده از لحیم کاری به محل اتصال وصل و محکم می شود.

پایداری این ترمینال ها بالا بوده و کابل هایی با قطر های مختلف را می توان از این طریق با ترمینال های لحیمی متصل کرد. از این ترمینال ها می توان در شرایط محیطی خشن و سخت به خوبی بهره برد.

اتصال لحیمی باید با مواد با کیفیت و توجه به استاندارد های صحیح لحیم کاری صورت پذیرد. اتصالات لحیمی طبق استاندارد باید به صورت دوره ای بازرسی شوند.

 

مطالب مرتبط

لطفا اطلاعات خود را وارد کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند. در صورت تمایل نیز میتوانید با شماره زیر تماس بگیرید.