15 فروردین 1402

بهترین نوع ترمینال صنعتی کدام است؟

بهترین نوع ترمینال صنعتی

ترمینال های صنعتی از تجهیزات و عناصر بسیار مهم در صنعت و اتوماسیون برقی است. با توجه به تنوع این محصول در بازار شاید برای شماهم این سوال پیش بیاید که بهترین نوع ترمینال صنعتی کدامست؟ نام دیگر این تجهیز کنتاکتور است. وظیفه اصلی کنتاکتور اتصال دو یا چند سیم به یکدیگر است. این اتصال به صورت موقت بوده اما در عین حال بسیار محکم و استاندارد است. از دلایل اصلی که کنتاکتور به نوعی بسیار در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد این است که بر اثر جریان برق در آن گرم نمی شود و از این رو خطری برای سیستم و اتصالات ایجاد نمی کند. این مسئله تهدیدات و ریسک آتش سوزی و خرابی سیستم را کاهش می دهد.

ترمینال صنعتی چیست؟

انواع ترمینال صنعتی در حیطه صنعت برق وجود دارد که کاربرد ها و ویژگی های خاص خود را دارند و بسته به نوع کاربرد از آن استفاده می شود. ترمینال فونیکس در واقع یک قطعه پلاستیکی است که نقطه پایینی در آن توسط یک هادی به نقطه بالایی آن متصل می شود. این اتصال به صورت موقت بوده و در زمان مورد نیاز قابل باز شدن خواهد بود.

انواع ترمینال برق صنعتی

ترمینال برق صنعتی یکی از کوچک ترین اما پرکاربرد ترین عنصر الکتریکی است. در ادامه به برخی از این ترمینال ها و بهترین نوع ترمینال صنعتی اشاره می کنیم.

ترمینال برق صنعتی از نوع شاخه‌ ای

برای اتصال ساده دو سیم به یکدیگر از ترمینال شاخه ای استفاده می شود. این ترمینال ها نام دیگری نیز دارند و به آنها ترمینال بین راهی نیز گفته می شود. این ترمینال ها یکی از بهترین روش ها برای اتصالات محکم و استاندارد بین دو سیم است. با توجه به سایز و راحتی نصب از این ترمینال ها جهت انشعاب گیری در سیستم های صنعتی استفاده می شود.

ترمینال های برق صنعتی از یک سلول خروجی و از یک سلول خروجی برخوردار است. سیم های ورودی و خروجی در این عنصر الکتریکی با استفاده از سیم گیر پیچی در بدنه عایق این تجهیز محکم می شوند. این ترمینال ها اتصالاتی محکم و استاندارد ایجاد کرده و موقت هستند. از این ترمینال ها می توان به دفعات مکرر استفاده کرد. از مزایای این ترمینال ها این است که به راحتی اتصال بین دو سیم قابل باز شدن هستند.
کاربرد ترمینال در صنعت برق بسیار بالاست و انواع مختلفی دارند که هر کدام ویژگی ها و قابلیت های خاص خود را دارد با استفاده از ترمینال اتصال بی مشکل انجام شده و پس از اتصال در زمان جریان یافتن برق در آن گرم نمی شود.

ترمینال ریلی معمولی

ترمینال ریلی معمولی نوعی از ترمینال های ریلی رایج است که اتصال بین دو یه چند سیم را برقرار می کند. هر کدام از سیم ها به یک سر کنتاکتور وصل شده و با استفاده از پیچ محکم کننده سیم های اتصال داده شده محکم می شوند.
برای جدا سازی سیم ها از اتصال باید پیچ های ذکر شده را باز کرد. این تجهیز ساده ترین نوع ترمینال ریلی به حساب می آید.

ترمینال برق یک به چند

این ترمینال ها به نوعی همان ترمینال های ریلی هستند که از طریق ترکیب دو یا چند ترمینال ریلی معمولی یا فشاری ایجاد شده و کار اتصال یک به چند را انجام می دهند.

 ترمینال ریلی فیوز دار

ترمینال ریلی فیوز دار در ساختار خود بسیار شبیه به ترمینال ریلی معمولی است اما یک دستگاه فیوز در آن تعبیه شده است. با استفاده از این ترمینال در زمان اتصالی یا جریان بالای برق در ترمینال برق قطع شده و از خطرات احتمالی پیشگیری می شود.
برای استفاده از این نوع اتصالات ابتدا ترمینال ها را روی ریل داخل تابلو نصب کرده، سیم ها را وارد سلول ها کرده و پیچ ها را محکم کنید.

ترمینال پیچی صنعتی

این نوع ترمینال نیز همان ساختار اصلی ترمینال ریلی معمولی را دارد با این تفاوت که بر روی بدنه این ترمینال شیار های رزوه وجود داشته که باعث راحت تر شدن فرایند اتصال کابل ها می شود.

ترمینال شاخه‌ ای

ترمینال شاخه ای نیز تفاوت آنچنانی با ترمینال های ریلی معمولی ندارد و از همان سیستم برای اتصال استفاده می کند اما کاربرد آن بیشتر برای افزایش طول کابل و سیم ها است. ترمینال های شاخه ای قابلیت اطمینان بالایی داشته از این رو به طور گسترده در کاربرد های صنعتی استفاده می شوند.

ترمینال سرامیکی

این ترمینال ها بدنه ای از جنس سرامیک دارد و نسوز است بنابراین در کاربرد هایی که در محل اتصال حرارت وجود دارد از این تجهیز خاص استفاده می شود. کاربرد اصلی این ترمینال ها در چراغ های روشنایی است.

ترمینال برق آمپلی فایر

آمپلی فایر هایی که به ضبط خودرو یا سیستم صوتی متصل می شوند در محل اتصالات خود نیازمند دقت و استحکام بالا هستند. از این ترمینال ها برای اتصالات خودرویی نیز به خوبی استفاده می شود.

نکته بسیار مهمی در مورد ترمینال برق صنعتی شاخه ای وجود دارد تعداد شاخه های آن است. این ترمینال ها به صورت معمول 12 عددی بهم چسبیده هستند. این محصول از پلی اتیلن، پی وی سی و پلی آمید در ساختار خود استفاده می کند و از این لحاظ عملکرد بسیار خوبی دارد. به مرور ترمینال شاخه ای در انوع جدید به وجود آمده اند که بیشتر در صنعت استفاده می شوند. این ترمینال ها که ترمینال های پیچی هستند جدید تر بوده و مزیت های بیشتر نسبت به ترمینال های شاخه ای سنتی دارند.

ترمینال برق صنعتی پیچی

تا مدت زیادی برای اتصالات سیم ها از نوار چسب و پیچاندن سیم دور هم استفاده می کرده است. اما ترمینال های پیچی که نوع جدیدی از ترمینال ها هستند. وظیفه اتصال پیچی ایجاد تلاقی بین چند سیم است. ترمینال پیچی یک عایق شیار دار است که داخل آن یک هادی وجود دارد که به صورت شیار رزوه شده است. این شیار ها اصطکاک بین سیم و ترمینال را افزایش داده و باعث راحت پیچ خوردن سیم در ترمینال شده و در نهایت اتصال استاندارد و محکمی را ایجاد می کنند.
ترمینال های پیچی از ترمینال های شاخه ای ارزانتر هستند و نصب راحت تری دارند.

ترمینال برق صنعتی ریلی

این ترمینال قابلیت نصب روی ریل داخل تابلو برق را دارد. از ترمینال های برق صنعتی عموماً برای گرفتن انشعاب استفاده می شود و ترمینال پیچی این کار را با قابلیت اطمینان بالا و قیمت تمام شده پایین تر انجام می دهد. طراحی و نصب این ترمینال به قدری راحت است که بر حسب نیاز به راحتی می توانید تعداد آنها را افزایش داده و به صورت کشویی در کنار هم قرار دهید.

انواع مختلف ترمینال های ریلی

  • ترمینال ارت
  • ترمینال شمش خور
  • ترمینال فشاری
  • ترمینال دو طبقه
  • ترمینال سه طبقه
  • ترمینال فیوز خور
  • ترمینال ریلی از نوع ارت

در پایان

ترمینال برق از جمله ابزار بسیار کاربردی به ويژه در صنعت برق است. از انواع ترمینال برق جهت اتصال دو یا چند سیم و کابل استفاده می کنیم و این ترمینال ها به دلیل قابلیت های بالایی که در صنعت و ایمین انتصالات از خود نشان داده اند جایگاه بسیار خوبی در صنعت داشته و مورد استفاده زیادی قرار می گیرند

 

مطالب مرتبط

لطفا اطلاعات خود را وارد کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند. در صورت تمایل نیز میتوانید با شماره زیر تماس بگیرید.