21 تیر 1401

تفاوت منبع تغذیه سوئیچینگ و خطی

تمامی قطعات و تجهیزات امروزه از منبع تغذیه برای کارکرد خود استفاده می‌کنند. منابع تغذیه به دو صورت سوئیچینگ و خطی وجود دارند. این دو نوع از منابع تغذیه دارای تفاوت‌های چشم‌گیری هستند که همین تفاوت‌ها دلیل بر کاربری‌های مختلف آن‌ها است.

 

منبع تغذیه خطی

منبع تغذیه خطی که با نام منبع تغذیه ترانسی نیز شناخته شده است، یک نوع از منابع است که به کمک ترانس، ابتدا ولتاژ 220 ولت برق شهری را به سطوح ولتاژی پایین‌تر و با استفاده از مدارهای الکترونیکی، ولتاژ AC را به DC تبدیل می‌کند. در آخر ولتاژ خروجی جهت استفاده، تثبیت (رگولاسیون) می‌شود.

 

منبع تغذیه سوئیچینگ

در منبع تغذیه سوئیچینگ  Switching Mode Power Supply(مخفف SMPS) فرکانس جریان پیش از ورود به ترانسفورماتور افزایش پیدا می‌کند. با افزایش فرکانس جریان می‌توان از ترانسفورماتور و خازن کوچکتری استفاده کرد. کاربرد اعظم منبع تغذیه سوئیچینگ در کامپیوتر است. عبارت سوئیچینگ استفاده شده در نام این نوع از منبع تغذیه، کوتاه شده High-Frequency Switching است که به معنای سوئیچر فرکانس است.

 

تفاوت منابع تغذیه سوئیچینگ و خطی

در این بخش قصد داریم به بررسی تعدادی از تفاوت‌های منابع تغذیه سوئیچینگ و خطی فونیکس کانتکت بپردازیم.

منابع تغذیه سوئیچینگ از نظر ساختاری دارای طراحی و کارکرد پیچیده‌تری بوده و گران‌قیمت‌تر هستند. در مقابل منابع تغذیه خطی از نظر طراحی ساده‌تر بوده و قیمت آن‌ها نیز پایین‌تر است.

منبع تغذیه سوئیچینگ از یک واحد تغذیه توان و با روش سوئیچینگ، عمل رگولاسیون را انجام می‌دهد ولی در منابع تغذیه خطی برای انجام عمل رگولاسیون، از ترانس و المان‌های یكسو كننده جریان استفاده می‌شود.

منابع تغذیه سوئیچینگ از نظر اندازه از منابع تغذیه خطی کوچکتر هستند چرا که حجم و وزن ترانس‌ها در آن‌ها به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

از نظر راندمان می‌توان گفت که منابع تغذیه سوئیچینگ از بازدهی بالاتری نسبت به منابع تغذیه خطی برخوردار هستند. دلیل آن است که در سوئیچینگ‌ها با تغییر میزان دوره سوئیچ، ولتاژ تحت کنترل است اما در خطی‌ها خروجی با روند تلف کردن توان، رگوله یا یک‌سو می‌شود.

در طراحی منابع تغذیه سوئیچینگ، فرکانس بالا بوده و در نتیجه نویز و اثرات الکترومغناطیسی دیده می‌شود که برای حذف آن‌ها از فیلتر EME و اتصالات RF استفاده می‌شود. در صورتی که طراحی منبع تغذیه خطی بسیار ساده و اثرات نویز در بخش خروجی، پایین است.

 

مزایا و معایب منابع تغذیه خطی

منابع تغذیه خطی مانند هر قطعه الکترونیکی دیگری دارای مزایا و معایبی هستند. از جمله مزایای آن می‌توان به هزینه قابل‌قبول آن‌ها برای کاربری توان‌های پایین 400 وات، پاسخ‌دهی سریع و میزان نویز بسیار پایین آن اشاره کرد. بازدهی پایین آن‌ها، هزینه بالا برای توان‌های بالای 400 و سایز و وزن بالای آن‌ها به دلیل وجود ترانس را می‌توان از جمله معایب منابع تغذیه خطی نام برد.

 

مزایا و معایب منابع تغذیه سوئیچینگ

از جمله مزایای منابع تغذیه سوئیچینگ می‌توان به وزن کم و ابعاد کوچک، هزینه قابل قبول برای توان‌های بالای 400 وات و بازدهی بین 80 الی 90 درصد نام برد. در مقابل این نوع از منابع تغذیه دارای معایبی همچون پاسخ‌دهی کند، پیچیده در طراحی و ساخت و هزینه غیرمنطقی برای توان‌های پایین‌تر از 400 وات است.

 

شما می‌توانید درخواست‌های فنی، نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را از طریق بخش نظرات با ما به اشتراک گذاشته یا با ما تماس بگیرید.

برای دریافت کاتالوگ منابع تغذیه فونیکس کانتکت کلیک کنید.

 

مطالب مرتبط

استاندارد UL-94 چیست؟

UL-94 مواد پلاستیکی انواع مختلفی داشته و در صنایع و کاربرد های عملی به منظورهای مختلفی استفاده می شوند.از مشکلاتی که ممکن است برای قطعات

ادامه مطلب »

استاندارد UL-94 چیست؟

UL-94 مواد پلاستیکی انواع مختلفی داشته و در صنایع و کاربرد های عملی به منظورهای مختلفی استفاده می شوند.از مشکلاتی که ممکن است برای قطعات

ادامه مطلب »

لطفا اطلاعات خود را وارد کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند. در صورت تمایل نیز میتوانید با شماره زیر تماس بگیرید.