17 اردیبهشت 1402

تفاوت هاب و سوئیچ در چیست؟

در نوشته حاضر ابتدا توضیح کاملی درباره هاب و سوئیچ داده میشود و در انتها به تفاوت های این دو ابزار مورد استفاده در شبکه های کامپیوتری میپردازیم. سوئیچ ها در واقع بسیار شبیه به هاب عمل می کنند و عملکرد این دو سیستم بسیار شبیه هم است اما سوئیچ صنعتی پیشرفته تر است و اطلاعات مبدا و مقصد داده ها را می تواند بخواند و داده ها را در پورت های مناسب و مربوطه ارسال کند. اما هاب به این صورت نیست و داده های دریافت شده و ترافیک ورودی را به همه خروجی ها منتقل می کند که ممکن است باعث تصادم داده ها و ایراد در شبکه های بزرگ شود. برای درک کامل تفاوت هاب و سوئیچ لطفا تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

تفاوت هاب و سوئیچ در چیست؟

سوئیچ و هاب هرکدام دستگاه هایی برای انتقال اطلاعات در شبکه های کامپیوتری هستند. این دو وسیله شباهت های زیادی دارند اما تکنولوژی ساخت آنها متفاوت است. هاب بسیار ساده بوده و تنها رافیک ورودی را به پورت هایش بدون در نظر گرفتن هیچ موردی انتقال می دهد اما سوئیچ به این صورت نبوده و برای انتقال داده ها آدرس آنها را در نظر می گیرد. سوئیچ ها قابلیت این را دارند که آدرس داده ها را بخوانند و باعث انتقال داده از پورت مربوطه شوند که این کار توسط هاب قابل انجام نخواهد بود.

سوئیچ یکی از بخش های مهم شبکه های محلی اترنت مدرن است. دفاتر و شبکه های کوچک محلی عموماً از یک سوئیچ استفاده می کنند. اما شبکه های محلی که کمی گسترش بیشتری دارند از چند سوئیچ مدیریت شده بهره می برند.

سوئیچ ابزاری برای ایجاد ارتباط بین دستگاه های مختلف است. وقتی که بخواهیم داده هایی را از یک وسیله روی شبکه به تجهیزی دیگر انتقال دهیم از سوئیچ استفاده می کنیم. سوئیچ در بین راه ارتباطی دستگاه های روی شبکه نصب شده و از ازدحام و به هم ریختگی فایل های داده جلوگیری می کند. در زمانی که داده ها به دستگاه های دیگر منتقل می شوند ممکن است در همان هنگام داده های دیگری در مسیر باشند که در این صورت داده ها با هم تداخل ایجاد کرده و ممکن است بخشی از آن از بین برود. این مشکل باعث از بین رفتن یا تأخیر در رسیدن داده ها شود. استفاده از سوئیچ ها باعث می شود که اطلاعات با نظم و ترتیب و بدون تداخل به مقصد ارسال شوند. سوئیچ به نحوی قابل برنامه ریزی و تنظیم است که اطلاعات مهم را سریعتر انتقال دهد. این امر یکی از تفاوت های سوئیچ و هاب است که در واقع سوئیچ ها به نحوی هوشمندانه رفتار می کنند. سوئیچ در شبکه های محلی نقشی کامل دارد. شبکه های متوسط تا بزرگ از چندین سوئیچ برای انتقال درست داده ها استفاده می کنند.

هاب (hub) چیست؟

هاب نیز دستگاهی دیگر است که برای اتصال دستگاه های داخل شبکه استفاده می شود. هاب دستگاهی ساده است که بدون هیچگونه مدیریتی بر روی ترافیک، ترافیک ورودی را توزیع می کند. هیچ اطلاعاتی از ترافیکی که توسط هاب منتقل می شود جمع آوری نمی شود. هاب در واقع چیزی درباره مبدا و مقصد اطلاعات نمی داند. در هاب ترافیک وارد شده به یک پورت از تمام پورت های خروجی خارج می شود. هاب ترافیک ورودی را به تمام دستگاه های متصل شده به پورت هایش منتقل می کند. از این رو ممکن است ترافیک غیر ضروری به دستگاه ها ارسال شود.

در این حالت دستگاه های روی شبکه باید خودشان اطلاعات آدرس روی بسته های دیتا را بررسی کرده و ادرس موجود روی هر بسته را بخوانند تا مشخص شود این بسته اطلاعاتی برای دستگاه مورد نظر ارسال شده یا خیر. این فرایند که تکراری است در شبکه های بزرگ باعث مشکل می شود. بهتر است از هاب در شبکه های کوچک که فرایند تکرار قابل کنترل است استفاده شود.

چه تفاوتی بین سوئیچ و هاب وجود دارد؟

از هر دو دستگاه هاب و سوئیچ می توان برای اتصال قطعات و دستگاه های مختلف که روی شبکه قرار دارند استفاده کرد اما تفاوت های بزرگی بین این دو وسیله وجود دارد. هاب دستگاه ساده ای است که ترافیک ورودی را به تمام خروجی های هاب ارسال می کند. این مسئله می تواند باعث افزایش ترافیک غیرضروری و در نتیجه تصادم بین بسته های اطلاعاتی شود. از طرفی سوئیچ ها اطلاعات دستگاه های موجود روی شبکه را در اختیار داشته و ترافیک ورودی را تنها از طریق پورت های مربوطه ارسال می کنند. سوئیچ این قابلیت را دارد که تبادلات انجام شده توسط آن مدیریت شود. هاب ها بیشتر برای شبکه های کوچک مناسب هستند و از سوئیچ ها برای شبکه های بزرگ که حجم زیادی از ترافیک را تبادل می کنند استفاده می شود.
شرکت توسعه صنعتی نصرماد یکی از تامین کنندگان محصولات فونیکس کانتکت به عنوان نمایندگی فونیکس در ایران فعالیت میکند. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

 

مطالب مرتبط

فناوری NFC چیست؟

NFC مخفف معادل انگلیسی کلمه ارتباط حوزه نزدیک است. از نام این تکنولوژی مشخص است که امکان ارتباط کوتاه برد را بین دستگاه ها به

ادامه مطلب »

فناوری SFB چیست؟

فناوری SFB یکی از قابلیت های مهم در دسته بندی منبع تغذیه فونیکس است که با شناخت این قابلیت میتوانید به خوبی از کاربردهای آن

ادامه مطلب »

فناوری NFC چیست؟

NFC مخفف معادل انگلیسی کلمه ارتباط حوزه نزدیک است. از نام این تکنولوژی مشخص است که امکان ارتباط کوتاه برد را بین دستگاه ها به

ادامه مطلب »

فناوری SFB چیست؟

فناوری SFB یکی از قابلیت های مهم در دسته بندی منبع تغذیه فونیکس است که با شناخت این قابلیت میتوانید به خوبی از کاربردهای آن

ادامه مطلب »

لطفا اطلاعات خود را وارد کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند. در صورت تمایل نیز میتوانید با شماره زیر تماس بگیرید.