30 خرداد 1402

قوی ترین نوع منبع تغذیه کدام است؟

عصر فناوری اطلاعات است و داشتن منبع تغذیه پایدار و بهینه برای تجهیزات و دستگاه های الکتریکی و الکترونیکی اهمیت بسیار بالایی دارد. اگر منبع تغذیه به صورتی نادرت انتخاب شود می تواند باعث نقصان و ایراد در عملکرد سیستم شده و در نهایت باعث خرابی سریع تر از موعد و حتی خطراتی برای اپراتور ها و خطرات ایمنی داشته باشد. در مقاله حاضر بررسی می کنیم که چه منابع تغذیه مختلفی وجود دارند، قوی ترین منبع تغذیه کدامست و عملکرد و کارایی آنها را مورد بررسی قرار می دهیم. منبع تغذیه مناسب برای یک سیستم الکتریکی یا الکترونیکی باید بر اساس ظرفیت ها و توان و خروجی منبع انتخاب شود.

چه انواعی از منبع تغذیه وجود دارد؟

یکی از رایج ترین منبع تغذیه تبدیل ac به dc است. که در آن جریان متناوب دریافت شده و به ریان مستقیم تبدیل می شود. در بسیاری از تجهیزات الکترونیکی از این مدل منبع تغذیه استفاده می شود. ولتاژ و جریان ورودی و خروجی این منبع تغذیه متنوع است و در توان های مختلفی در بازار وجود دارند و مورد استفاده قرار می گیرند. دستگاه های الکترونیکی معمولاً از جریان مستقیم برای کارکرد استفاده می کنند از این رو این منبع تغذیه برای لوازم الکترونیکی بسیار سودمند و پر استفاده است. منبع تغذیه با برند های مختلفی در بازار وجود دارند که بهترین آنها منبع تغذیه فونیکس است.

از انواع دیگر منبع تغذیه می توان به باتری های قابل حمل اشاره کرد. این منبع تغذیه برق جریان مستقیم را ایجاد کرده و در انواع مختلفی با تکنولوژی های متنوع تولید و در بازار ارائه می شود. باتری ها انواع مختلفی دارند که از آن میان می توان به باتری‌های قلیایی، لیتیوم-یون و نیکل-کادمیوم اشاره کرد.

منبع تغذیه خطی:

منبع تغذیه خطی برق نوعی تأمین کننده انرژی است که از ترانسفورماتور دیود و برخی دیگر از قطعات الکترونیکی استفاده کرده و جریان و ولتاژ مستقیم ایجاد می کند. کارایی این منبع بسیار بالا و نویز ایجاد شده در جریان آن بسیار کم است.

منبع تغذیه سوئیچینگ:

در این منبع تغذیه از سوئیچ های الکترونیکی بهره گرفته شده است. این تجهیز با استفاده از سوئیچ های الکترونیکی قادر است ولتاز و جریانی مستقیم برای مصرف کننده ایجاد کند. کارایی این منبع تغذیه بسیار بالا بوده و حجم و اندازه ابعاد آن بسیار کم است. از این رو از آن بیشتر در تجهیزات و لوازم الکترونیکی استفاده می شود.

منابع تغذیه سوئیچینگ شامل سوئیچ های الکترونیکی با فرکانس بالا هستند که می توانند جریان برق را تنظیم کرده و ولتاز مستقیم تحویل مصرف کننده دهند. عملکرد سوئیچینگ در این منبع تغذیه بسیار سریع صورت می گیرد و پیوسته است و از انتقال جریان درونی برق بهینه ای نسبت به منابع تغذیه خطی برخوردار هستند.

مزایای استفاده از منابع تغذیه سوئیچینگ عبارتند از:

کارایی بالا: عملکرد و کارایی این منبع تغذیه بسیار بیشتر از منابع تغذیه با سیستم خطی است. این مسئله به معنی این است میزان بیشتری از ورودی برق به برق خروجی تبدیل می شود که نشان از کارایی بالاتر آن دارد. این مسئله منجر به کاهش ضایعات برق و افزایش بازدهی سیستم خواهد شد.

اندازه کوچک و وزن سبک: این منبع تغذیه از وسایل الکترونیکی و تجهیزات کوچکی ساخته شده از این رو اندازه و وزن بسیار کمی دارند. بنابراین برای و دستگاه ها و سیستم هایی که فضای کمی دارند بسیار کارا و مناسب است.

تولید گرمای بسیار کم: منبع تغذیه سوئیچینگ برای انتقال انرژی از سوئیچ های الکترونیکی استفاده مه می کند که هدر رفت انرژی به صورت گرما را به حداقل ممکن می رساند

چطور بهترین نوع منبع تغذیه را انتخاب کنیم؟

اینکه چه منبع تغذیه ای بهترین است بستگی تام و کاملی به کاربردی دارد که از آن انتظار داریم اگر نیاز به استقامت و پایداری طولانی مدت داشته باشیم منبع تغذیه خطی نوع بسیار کارآمدی هستند. اما اگر به دنبال منبع تغذیه ای کوچک با حجم کم و قابلیت حمل آسان هستید منابع تغذیه سوئیچینگ می تواند راهگشای شما باشد. شرکت های مختلفی در ایران تامین کننده انواع منبع تغذیه ها با برندهای متفاوت هستند. شرکت توسعه صنعتی نصرماد به عنوان نمایندگی فونیکس یکی از معتبر ترین تامین کننده های منبع تغذیه است.

در پایان

بهترین مدل منبع تغذیه با توجه به کاربرد مورد انتظار باید مشخص شود. هر منبع تغذیه شرایط و الزامات خود را دار که کاربرد آن را با بقیه مدل ها متفاوت می کند بنابراین بهترین منبع تغذیه باید با توجه به نیاز مصرف کننده و نوع آن تعیین شود.

 

مطالب مرتبط

لطفا اطلاعات خود را وارد کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند. در صورت تمایل نیز میتوانید با شماره زیر تماس بگیرید.