21 فروردین 1402

نحوه اتصال ترمینال های برق چگونه است؟

انواع ترمینال برق

امروزه انواع مختلفی از ترمینال های برق در بازار مصرف لوازم برقی و الکتریکی دیده می شود. عموماً هر کدام از این مدل ها قابلیت ها و کارایی های ویژه خود را دارند اما در کل این تجهیز بسیار ساده بوده و پیچیدگی آنچنانی ندارد.
ترمینال ها بر اساس نیاز طراحی و تولید می شوند. بهتر است زمانی که استفاده خاصی را مدنظر داریم از ترمینال های مخصوص استفاده کنیم.
ترمینال فونیکس انواع مختلفی دارد که از آن جمله اصلی ترین مدل های رایج ترمینال برق می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ترمینال برق ریلی
  • ترمینال شاخه‌ای
  • ترمینال پیچی

نحوه اتصال ترمینال های برق چگونه است؟

یکی از کارهایی که در نصب و راه اندازی یک سیستم الکتریکی ایجاد اتصالات است. یک سری تجهیز باید با استفاده از سیم های ایمن به همدیگر متصل شوند. این اتصال در برخی موارد اهمیت بسیاری داشته و گاهی باعث آتش سوزی در موقعیت مورد نظر شده است. اما راه حل چیست؟
برای اتصالات سیم به سیم معمولاً از ترمینال برق استفاده می شود. این عنصر الکتریکی بسیار ساده است و از یک بدنه از جنس پلاستیک عایق و زبانه ای برای اتصال دو سر سیم به هم است. در ترمینال، سیم های ورودی و خروجی، به پل های مقابل هم هر کدام جداگانه در حفره موجود جاگذاری و معمولاً توسط پیچ محکم می شوند.
اشکال اساسی اتصالات قدیمی و غیر استاندارد این است که وقتی سیم ها بهم پیچانده می شوند در زمان حضور جریان الکتریکی این سیم ها دچار افزایش حرارت می شوند.
برای جلوگیری از این اتفاق و آتش سوزی های احتمالی بهتر است از ترمینال برای ایجاد اتصالات برق استفاده کنیم.
بسیاری افراد پس از لخت کردن سر سیم برای جایگذاری سیم را به همان صورت پیچانده و داخل حفره ترمینال قرار می دهند. این کار باعث کاهش استحکام اتصال می شود. برای این کار بهتر است سر قسمت لخت سیم را تا گرده سپس کمی بپیچانید و سپس داخل ترمینال پیچ آن را سفت کنید. این یک روش درست برای اتصال سیم در ترمینال برق است.

انواع ترمینال و روش های اتصال آن در عمل

ترمینال ریلی

این نوع ترمینال را می توان روی ریل نصب کرد. ریل داخل تابلو برق قرار می گیرد از این رو وضعیت بسیار خوبی از نظر راحتی اتصال و دسترسی خواهد داشت. از ویژگی های خوب این ترمینال ها این است که میتوان آنها را به تعداد بالا  ردیف و منظم روی ریل در کنار هم در تابلو نصب کرد.

ترمینال های ریلی انواع مختلفی دارند:

  • ترمینال ارت
  • ترمینال فشاری
  • ترمینال شمش خور
  • ترمینال دو طبقه و سه طبقه
  • ترمینال فیوز خور

ترمینال شاخه‌ای

ترمینال های شاخه ای دسته ای دیگر از ترمینال های پرکاربرد در صنعت برق هستند. با استفاده از این مدل از ترمینال نیز به راحتی می توانید اتصالات را برقرار کنید. ترمینال های شاخه ای مدل های مختلف داشته و بسته به کاربرد و توان انتقالی اندازه ها و ظرفیت های متفاوتی دارند.
ترمینال های شاخه ای اتصالات موقت ایجاد می کنند از این رو می توان از آنها به خوبی و چند باره استفاده کرد. مزیت اصلی این ترمینال های شاخه ای این است که اتصال و باز کردن این ترمینال ها بسیار آسان است. عایق هایی که در ساخت این ترمینال به کار گرفته شده از مواد پی وی سی، پلی آمید، و پلی اتیلن ساخته می شوند.

ترمینال پیچی

این ترمینال ها به نوعی جایگزین مناسبی برای اتصالات برچسب نواری است. از ترمینال های پیچی برای اتصال و عایق کاری چند سیم اتصال می شود با این سیستم می توانید بین چند سیم اتصال محکم و با دوام برقرار کنید.
در ترمینال های پیچی عایق استوانه ای شیار داری وجود دارد که در آن هادی قرار می گیرد. هادی از جنس استیل رزوه شده است.
از جمله مهمترین مزایای ترمینال پیچی به قیمت، نصب راحت، امکان اتصال چند سیم به صورت همزمان است که باعث محبوبیت بالای این ترمینال ها شده است.

در پایان

ترمینال ها تجهیزات یا عنصر الکتریکی بسیار مهمی هستند که اتصالات ایمن ایجاد می کنند. اتصالات قدیمی که با پیچاندن سیم ها و استفاده از نوار چسب انجام می شد امنیت و ایمنی آنچنانی نداشت از این رو ترمینال ها با هدف ایجاد اتصالات محکم ساخته شدند. ترمینال بسیار ساده است و از یک هادی و یک عایق تشکیل شده است. در مقاله حاضر انواع ترمینال های برق معرفی شدند. روش های نصب در ترمینال ها تقریبا شبیه بهم بوده و پیچیدگی خاصی ندارد.
شرکت توسعه صنعتی نصرماد یکی از تامین کنندگان محصولات فونیکس کانتکت به عنوان نمایندگی فونیکس در ایران فعالیت میکند. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

مطالب مرتبط

لطفا اطلاعات خود را وارد کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند. در صورت تمایل نیز میتوانید با شماره زیر تماس بگیرید.