ترمینال TB فونیکس

14 تیر 1401

همه چیز درباره ترمینال‌های اتصال برق شرکت فونیکس کنتاکت

ترمینال‌ها عناصری ساده ولی به شدت مؤثر در ایجاد اتصالات هستند. با استفاده از ترمینال‌های برق می‌توانید از اتصال موقت اما کاملاً ایمن و محکم سیستم‌ها مطمئن شوید. اتصال‌هایی که با نوارچسب انجام می‌شوند تا حد زیادی محل اتصال داغ می‌شود اما ترمینال‌ برق به گونه‌ای طراحی و ساخته می‌شوند که از بروز خطراتی مانند برق گرفتگی و ‌آتش‌سوزی جلوگیری می‌کند. انواع مختلفی از ترمینال‌های برق وجود دارند که هر کدام ویژگی‌ها، طراحی و روش ساخت خود را دارند. به همین علت کارایی آن‌ها نیز برای کاربردهای مختلف فرق دارد.
در زمان سیم کشی برق آپارتمان‌ها مانند ساختمان مسکونی، اداری، کارگاهی . . . برای اتصال سیم‌ها به هم از‌ ترمینال اتصال استفاده می‌شود. برای استفاده از این عنصر بسیار مهم در مدارهای الکتریکی مصرف باید به طور کامل آن را شناخته و انواع و اقسام آن‌ها را بدانید.

روش‌های اتصال سیم‌های برق به یکدیگر

از روش‌های اتصال سیستم‌ها به هم می‌توان به اتصال طولی اشاره کرد. در این حالت سیم‌ها به صورت ضربدری روی هم قرار گرفته و به صورت کامل دور هم پیچیده می‌شوند و بعد از آن توسط چسب برق عایق‌کاری آن را انجام می‌دهیم.
در جعبه‌های تقسیم که سیم‌ها باید به هم متصل شوند می‌توانیم از اتصال سر به سر استفاده کنیم.
نوع دیگری از اتصال سیم‌ها به هم اتصال یک سیم ضعیف به یک سیم قوی‌تر است. در این روش روکش سیم‌ها ابتدا خارج می‌شود و سپس سیم فرعی بر روی سیم ضخیم پیچیده می‌شود.
انشعاب فرعی از یک سیم اصلی به این صورت است که ابتدا 3 سانتی‌متر از سیم اصلی لخت شده و سپس روکش سیم فرعی را 1.5 سانت جدا می‌کنیم و روی سیم ضخیم به صورت محکم می‌پیچیم.

عایق‌کاری اتصالات

در صورتی که اتصالات سیم‌ها به هم عایق‌کاری مناسبی نداشته باشد، ممکن است داغ کرده و باعث ‌آتش‌سوزی شود. از روش‌هایی که می‌توان اتصال را تقویت کرد، استفاده از لحیم کاری قبل از عایق‌کاری اتصالات است.
در صورتی که اتصالات نام برده خوب محکم نباشد، محل اتصال گرم و باعث از بین رفتن عایق می‌شود. این مسئله ممکن است به حریق منجر شود. بهترین نوع اتصال بین سیم‌ها استفاده از ترمینال الکتریکی برق است.

ترمینال چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم؟

بخش عمده‌ای از مزیت استفاده از ترمینال‌های الکتریکی این است که نویز ایجاد شده و حرارت سیم را کاهش می‌دهد. در ادامه برخی از مهم‌ترین مزیت‌های استفاده از ترمینال به جای اتصال سیم به سیم مطرح می‌شود.
افزایش ایمنی اولین مزیت استفاده از ترمینال‌های برق است. اتصال سیم به سیم مستقیم تا حدی باعث داغ شدن سیم می‌شود که این مسئله ریسک ‌آتش‌سوزی را بالا می‌برد . همچنین این ترمینال‌ها فضای امنی ایجاد می‌کنند که مانع از برق گرفتگی می‌شود.
افزایش ایمنی: وقتی با ترمینال‌ها کار می‌کنید درجه اطمینان و ایمنی سیستم بالاتر می‌رود. اتصال دو سیم به هم با استفاده از‌ ترمینال مانع از گرم شدن محل اتصال می‌شود. این امر مانع از برق گرفتگی و یا ‌آتش‌سوزی می‌شود. با استفاده از ترمینال تکنیسین برق می‌تواند بدون نگرانی و با خیال آسوده از تابلوبرق‌ها انشعاب گیری کند.
استفاده از‌ترمینال‌های الکتریکی باعث ایجاد اتصالات محکم و با دوام می‌شود. در صورت استفاده از چسب برق برای اتصالات، سیم‌ها کم‌کم دچار پوسیدگی شده و باید تعویض شوند. در صورت استفاده از ترمینال‌های الکتریکی برای اتصال سیم‌ها به هم، اتصال محکم‌تری شکل می‌گیرد و سیم‌ها دچار پوسیدگی نمی‌شوند. با استفاده از ترمینال الکتریکی می‌توانید سیم‌ها را به صورت کاملاً ایمن به هم متصل کنید. می‌توان ترمینال الکتریکی را در هر موقعیتی استفاده کرد و معیار این انتخاب اثربخشی بیشتر اتصال است.

ترمینال برق چیست؟

در استانداردهای ساخت و ساز استفاده از اتصالات سیم به سیم که با استفاده از چسب برق عایق شده‌اند مجاز نیست. ترمینال‌ها بسیار محکم و ایمن هستند و بارها می‌توان آن‌ها را باز و بسته کرد. در ادامه انواع ترمینال‌های برق موجود در صنعت و ساختمان معرفی می‌شوند.

انواع ترمینال برق کدامند؟

ترمینال شاخه ای

از رایج‌ترین و قدیمی‌ترین انواع ترمینال برق ترمینال شاخه‌ای است. معمولاً ترمینال برق به صورت ترمینال‌های شاخه‌ای رایج تصور می‌شوند. این ترمینال‌های برق دو نوع خشک و نرم دارند و قالبیت جابجایی در آن‌ها وجود دارد. تعداد شاخه‌های این نوع ترمینال معمولاً 12 عدد است.

ترمینال سرامیکی

همانطور که از اسمش پیداست این ترمینال‌ها از جنس سرامیک ساخته می‌شوند و مقاومت زیادی در برابر حرارت دارند.

ترمینال ریلی

ترمینال ریلی یا ترمینال تابلویی برای تابلوهای برق ساخته شده است. ساختار آن به گونه‌ای است که روی ریل‌های تابلو برق سوار شده و می‌تواند حرکت کشویی داشته باشد.

کاربرد ترمینال ریلی چیست؟

ترمینال‌های ریلی در کاربردهای مختلفی مانند ترمینال ارت، برق فشار قوی، ترمینال‌های دو و سه طبقه، ترمینال‌های شمش خور و ترمینال‌های فیوز خور ساخته شده و در صنعت استفاده می‌شوند.

چطور با ترمینال ریلی کار کنیم؟

ابتدا ترمینال را روی تابلو سوار می‌کنیم. سپس سیم ورودی که قبلا وایرشو شده است را در یک طرف ترمینال قرار می‌دهیم؛ با انبر دست سیم را نگه داشته و توسط پیچ گوشتی پیچ‌های سلول ترمینال را محکم می‌کنیم. در ادامه سیم مربوط به سمت دیگر را نیز به همین‌ ترتیب محکم می‌کنیم.

ترمینال ریلی پیشرفته چیست؟

این نوع ترمینال بسیار جدید بوده و قابلیت این را دارد تا سیم‌های قطر بالا را نیز به هم وصل کند.

خصوصیات مفید و قابل توجه ترمینال برق ریلی پیشرفته چیست؟

• این ترمینال برای راه‌اندازی و نصب نیاز به هیچ ابزاری نداشته و با دست قابل نصب است.
• سرعت نصب بالایی دارد.
• ترمینال ریلی پیشرفته شامل ترمینال‌های متفاوت مانند جریانی، جداکننده، دیوددار و مقاومت دار می‌شود.
• شامل ترمینال‌هایی هست که با افزایش ولتاژ بیش از هزار ولت جریان را قطع می‌کند. این قابلیت کاربردهای خاصی دارد.
• این نوع ترمینال ظریف و جمع و جور است و می‌توان تعداد زیادی از آن را در تابلو برق به کار برد.
• با پرینترهای حرارتی می‌توان روی این ترمینال‌ها نشانه‌گذاری کرد.
• این ترمینال‌ها به بازدید و نظارت دوره‌ای نیازی ندارند.
• این ترمینال مکانیزم فنری دارد و نیازی به گشتاورسنج برای محکم شدن نیست.
• قابلیت چمبرگذاری تا 4 ردیف بدون تداخل
• در دمای 40 درجه زیر صفر و تا 70 درجه سانتی‌گراد بالای صفر می‌توان از این نوع ترمینال پیشرفته استفاده کرد.
• این نوع ترمینال در برابر ارتعاش و لرزش مقاومت بالایی دارد.
• ترمینال‌های پیشرفته تمام استانداردهای ضد لرزه را دارا هستند.

انوع ترمینال ریلی کدامند؟

نوع معمولی ترمینال ریلی

این مدل ساده‌ترین و عادی‌ترین نوع ترمینال ریلی مورد استفاده است. در آن سیم‌ها به وسیله پیچ‌هایی که در ترمینال وجود دارند، متصل و محکم می‌شوند.

ترمینال ریلی روپوش دار

استفاده این نوع ترمینال بیشتر در صنعت است و رویه‌ای از جنس پلی کربنات آن را پوشانده است. نصب این ترمینال‌ها آسان است، ابعاد کوچکی دارد و برای نصب نیازی به تجهیزات مخصوص ندارد. همچنین مقاومت این ترمینال در برابر ضربه و دمای بالا فوق العاده است.

ترمینال ریلی چند طبقه

این مدل از دو یا چند ترمینال که روی هم می‌شوند تشکیل شده است. با ‌ترکیب ترمینال‌های معمولی و فشار می‌توان ترمینال چند طبقه ریلی ایجاد کرد.

ترمینال ریلی فشاری

ترمینال ریلی فشاری فرق زیادی با ترمینال ریلی معمولی ندارد. تنها تفاوت آن‌ها نحوه و سادگی نصب سیم‌ها و کابل‌ها به دوطرف ترمینال است که نسبت به ترمینال عادی ریلی بسیار ساده‌تر است. ترمینال فشاری این قابلیت را دارد که با فشار دادن سر سیم‌ها به طرفین ترمینال سیم را وارد آن شود. زمان جدا کردن سیم‌ها از ترمینال باید از ضامنی که بر روی آن قرار دارد استفاده کنیم تا سیم آزاد شود. کار با این نوع ترمینال ریلی بسیار آسان است اما قیمت آن از انواع دیگر بیشتر است.

ترمینال پیچی

ترمینال پیچی در واقع جایگزینی برای چسب برق است. هرگاه اتصالات معمول داخل ترمینال پیچی قرار بگیرند و ترمینال محکم شود، اتصالی ایمن و درست بدون خطر ایجاد می‌شود.
داخل این ترمینال به صورت پیچی رزوه شده است و اطراف ترمینال نیز شیار‌هایی تعبیه شده تا اصطکاک افزایش یابد. با قرار دادن سیم‌ها در داخل آن و چرخاندن ترمینال با دست، سیم در ترمینال محکم می‌شود.

مزایای ترمینال پیچی چیست؟

نصب راحت و سریع و عدم نیاز به وایرشو و قیمت پایین از جمله مزایای استفاده از ترمینال پیچی است.

ترمینال بوشن یا موف چیست؟

بهترین ترمینال‌ها برای اتصالات سر به سر نوع بوشن یا موف است. این ترمینال برای کارایی درست باید بسته به جنس سیم انتخاب شود.

ترمینال ویژه‌ی برق تک فاز

ترمینال برق فونیکس کانتکت تک فاز در تابلوبرق‌های روشنایی به کار می‌روند. در این ترمینال تمامی سیم‌های خروجی به یک بلوک متصل هستند.

جنس ترمینال برق چیست؟

جنس ترمینال برق باید ویژگی‌هایی داشته باشد که تا حد ممکن کار با آن راحت بوده و بسیار ایمن باشد. خواص زیر معمولاً از موادی که برای ساخت ترمینال استفاده می‌شوند انتظار می‌رود:
• عایق باشد
• دوام بالا در برابر ضربه، خمیدگی و له شدگی
• مقاوم در برابر حرارت
• به دلیل استفاده بالای آن بهتر است از اجناس ارزان ساخته شود.

جنس ترمینال برق

• موادی که در ساخت این عناصر استفاده می‌شوند باید عاری از هرگونه کلوراین، برومین و فلوئوراین و‌هالوژن باشد. این عناصر باید مقاومت تا 850 درجه سانتی‌گراد داشته و تا این درجه حرارت مشتعل نشوند.
• المنت فلزی ترمینال از فولاد ضد زنگ گالوانیزه که غیر فعال شده است ساخته می‌شود.
• جنس عایق در بعضی موارد از مواد‌ترموپلاست سخت انتخاب می‌شود.
• پی وی سی، PVC
• پلی اتیلن

برای دریافت کاتالوگ ترمینال‌های فونیکس کانتکت کلیک کنید. همچنین شما میتوانید درخواست های فنی، نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را از طریق بخش نظرات با ما به اشتراک گذاشته یا با ما تماس بگیرید.

مطالب مرتبط

استاندارد UL-94 چیست؟

UL-94 مواد پلاستیکی انواع مختلفی داشته و در صنایع و کاربرد های عملی به منظورهای مختلفی استفاده می شوند.از مشکلاتی که ممکن است برای قطعات

ادامه مطلب »

استاندارد UL-94 چیست؟

UL-94 مواد پلاستیکی انواع مختلفی داشته و در صنایع و کاربرد های عملی به منظورهای مختلفی استفاده می شوند.از مشکلاتی که ممکن است برای قطعات

ادامه مطلب »

لطفا اطلاعات خود را وارد کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند. در صورت تمایل نیز میتوانید با شماره زیر تماس بگیرید.